4 feb. 2016

Happy Friendsday!

   "Nu renunța niciodată! Fă ce e mai bine pentru tine. Dacă cineva te iubește, întoarce-i iubirea înzecită. Nu regreta nimic, niciodată nu se știe ce e mai bine..."
   Hei, tu! Da, tu! Nu ai voie să regreți faptele făcute, defapt, nu ai voie să regreți nimic! Acele fapte s-au întâmplat cu un anumit scop. Nu uita, experiența câștigată te va ajuta pe viitor, îți va fi călăuză pentru viitoarele momente, asemănătoare cu cele pierdute în trecut. Pentru fiecare clipă de cumpănă vei putea avea o șansă să înveți ceva și/sau să încerci să îndrepți acea clipă, să-i ușurezi prezența și să i-o înfrumusețezi.
   Ai alături de tine una sau mai multe persoane care țin la tine, au grijă de tine prin propriile mijloace; persoane care ar face orice să te vadă fericit. Arată-le compasiune, dragoste; nu ură, aroganță sau dispreț. Fiecare dintre ele au un rol important sau mai puțin important, sunt mai active în viață voastră cotidiană sau nu.
   Indiferent de "mișcările" lor în societate și față de alții, ceea ce ar trebui să va preocupe mai mult fiecare desfășurare ce au făcut-o, o fac sau va urma să o facă în preajma voastră sau în acțiunile actuale/viitoare în care veți fi și voi implicați. Acele clipe va vor arăta mai concret ce fel de persoane sunt ele dacă respectivele chiar "merită" să fie în preajma voastră.
   Vorbe precum "Nu renunța!" sau "Încearcă!" deja vă sunt cunoscute, poate chiar învățate și chiar folosite de majoritatea dintre voi. Dar cel mai important, câți dintre voi le-ați aplicat? Câți dintre voi v-ați forțat limitele? Câți ați reușit să treceți peste ele? *Nici eu nu sunt genul de persoană care face ceea ce spune altora, vorba aceea: "Fă ceea ce-ți spune preotul, nu ceea ce face el!". Nu faceți ca mine în acest caz. Eu o să învăț să fac acest lucru.*
   Considerați-vă o a doua persoană careia îi spuneți acele vorbe. Autodepășiti-vă! Faceți acest lucru, și cei din jur vor face sau vor încerca la fel. Fiți un model pentru ei, arătați-le că se poate, indiferent de situație.
  *Aveți grijă de cei care vă sunt alături mereu: familie, rude, prieteni. Ei vă sunt sprijinul în orice moment. Nu le lăsați să plece cu prima ocazie!
Apreciați orice încercare de ajutor a lor, indiferent dacă reușesc sau eșuează."
-> Iubește-ți apropiații ca pe tine însuți/însăți <-