14 mar. 2016

Frumuseţea interioară.

   Am o întrebare ..
Câţi dintre voi sunteţi atraşi de ceea ce este în interiorul unei persoane, de sufletul lor, de singurul element ce le determină conştiinţa să acţioneze după criterile umanităţii şi să se comporte exemplar, din toate punctele de vedere?
   Caracterul este singurul supliment ce poate înfrumuţesa firea umană, indiferent de starea civilă, de reputaţie, de avuţie sau de oricare altă catalogare a societăţii. El ne ridică deasupra persoanelor ce vor să ne facă rău, şi ne "arată" cum să întoarcem spatele în orice moment neprielnic; el ne face oameni într-o societate unde, mai nou, aspectul fizic şi starea financiară sunt în prim-plan.
   Este normal, prima impresie apare  în primele momente când priviţi cu atenţie acea persoană, aspectul fiind primul element ce poate fi observabil.
Uneori ne călcăm peste orgolii, lăsăm deoparte ambiţia de cunoaştere a unei noi persoane, doar prin simplul fapt că ne mulţumim cu aspectul exterior, cu înfăţişarea propriu-zisă. Este normal, prima atracţie apare asupra fizicului. Dar putem fi mulţumiţi doar cu atât?
   "Un aspect fizic dezvoltat atrage priviri, dar un caracter bun şi exemplar atrage înţelepciune"; una din vorbele pe care rar le spun, dar care mereu îşi găseşte acel moment prielnic în care să apară.
   Înfăţişarea exterioară nu este prioritară mereu, însă caracterul curat, nepătat, reprezintă un element necesar în orice situaţie. Da, poate nu este tot una să vă întâlniţi sau să aveţi în anturajul vostru un mic "Frankenstein", indiferent de cât de bun la suflet este, dar asta ţine doar de voi. Ţine de cât de mult vă pasă de ceea ce spun ceilalţi despre voi, despre ei, despre ceea ce se întâmplă în acele clipe.
   Gândiţi-vă că veţi îmbătrâni, vă veţi vesteji ca o frunză verde în miez de toamnă. Atunci ce va mai conta să aveţi lângă voi: un model al zilelor trecute sau un veteran al timpului, cel care a înfruntat până şi cele mai grele momente doar prin caracter exemplar şi bine definit?
   *Frumuseţea fizică este trecătoare, căutaţi frumuseţea interioară*