22 mar. 2016

Foloseşte-ţi mintea!

  Reabilitează-ţi ideile! Gândeşte limpede, liber, creativ.. ai o minte fabuloasă, de ce nu o foloseşti pentru a face ceva formidabil?
Hei, tu! Eşti individul societăţii care poate schimba ceva, care poate să mai formeze, să creeze ceva nou, bun şi utilizat în vremurile viitoare. Îţi revin zeci, sute de gânduri cu diferite invenţii, apărute şi neapărute până în prezent; sute de idei ce pot fi realizabile, dar asta ţine doar de tine.
Tot ce pot face eu este să te încurajez, poate o să ai nevoie de o vorbă bună, poate ai nevoie de un îndrumător... Citind aceste rânduri, crezi că poţi face ceea ce ţi-ai propus? Te-aş putea ajuta cu ceva? Tot ceea ce a mai rămas acum de făcut este să te ambiţionezi şi să acţionezi! Să începi să creezi lucruri, maşinării, schiţe; orice. Doar fă-o!
Hai să-ţi readuc aminte ceva.. Uită-te în jurul tău, fie că eşti într-o încăpere,pe stradă, oriunde; ce observi? O maşină, clădiri înalte? Laptop, televizor, decoraţii cu diferite modernisme? Tehnologii de ultimă generaţie? Telefoane mobile de diferite forme, mărimi sau cu diferite sisteme de navigare?
Toate aceste invenţii, noutăţi, nu se găseau acum 200-300 de ani, sau cel puţin nu la fel de iscusite, nu la fel de dezvoltate. Ele cum crezi că au apărut? Au fost doar mici foi înainte, schiţe ce până la urmă s-au pus în aplicare, în funcţiune, iar în prezent sunt într-o continuă modernizare.
Toate aceste idei, toate aceste invenţii au fost create de oameni la fel ca mine, ca tine, ca noi toţi. Nu aveau nimic diferit faţă de noi, doar o minte puţin mai deschisă şi cunoştiinţe mai aprofundate... 
Tu de ce nu poţi face asta? Ce te reţine, ce te împiedică să-ţi vezi schiţele puse în aplicare; gândurile şi ideile aduse la viaţă? Nu ai fonduri? Poţi începe cu un prototip; dacă-ţi reuşeşte, vei primi cu siguranţă fondurile necesare... Nu ai cunoştiinţele necesare? Fă-ţi timp ca să ţi le aprofundezi. Nu ai timp, eşti prea ocupat? Ia un pix şi o foaie, notează-ţi ceea ce faci zilnic. Acum, taie/haşurează activităţile inutile. Observi cât timp ai? Trebuie să-ţi pui mintea la contribuţie, trebuie să te ambiţionezi singur şi să începi să-ţi aduci un vis la realitate. Ce îţi lipseşte?
   Trebuie să fii împins de la spate? De ce? Nu ai destulă bunăvoinţă, nu ai destulă ambiţie? Îţi este frică de acel moment în care vei vedea că ai eşuat? Nu toţi o să reuşim, sau cel puţin nu de prima dată... Nu lăsa "lenea" şi nepăsarea să te tragă în jos, tu trebuie să îţi pui mintea la contribuţie şi să îţi realizezi visurile.
E păcat dacă renunţi la un gând creativ şi nu-l dezvolţi, nu-i dăruieşti viaţă.
Foloseşte-ţi timpul liber pentru a-ţi aduce ideile la un stadiu utilizabil. O să dureze ceva, dar crede-mă, dacă vei reuşi, vei fi mulţumit peste măsură, atât pentru timpul pierdut, cât şi pentru creaţia ta.
    Ai o minte formidabilă, de ce nu o folosești?