20 mar. 2016

1.Aşteptări mari de la persoane mici...

   Ca o primă postare de acest tip gen, încurajat şi ajutat la formarea sa, a luat parte o prietenă dragă mie, Bianca Ghile, o ucraineancă ce spune lucrurilor pe nume, fără să se teamă de consecinţe.
Ea a dorit să abordăm o latură vizibilă zilnic în societate; un subiect ce dezbate interesele observabile fără un efort prea mare; şi normal, fiind un subiect ales de un caracter frumos şi exemplar, am căzut de acord să "criticăm" interesele feminine, partea opusă a Biancăi.
   De când se ştie de "interes", lumea a luat-o total pe căi greşite. Prieteniile se distrug zilnic încetul cu încetul; minciunile cresc, se fac tot mai mari, tot mai adâncite şi tot mai accentuate. Voi, cei care vorbiţi/staţi cu o persoană doar pentru interese individuale.. am o dilemă. Cum vă puteţi uita în oglindă? Cum vă puteţi suporta?
   În contemporaneitate, aceste acţiuni sunt tot mai accentuate din partea feminină. De ce? "Aveţi nevoie de bunuri pe care voi, fetelor, nu le puteţi obţine/cumpăra singure? Vă suciţi în continuu, când la unul, când la altul.. fie vreţi cadouri de milioane, fie doriţi să vă plimbaţi în maşini cât mai scumpe, fie tânjiţi după ultimul model de telefon/ rochie de seară cu dantelă sau cine ştie ce alt bun material. De ce? Să fiţi la modă?
   Aşa e acum, din păcate, căutaţi banii unei persoane, în loc să-i căutaţi inima. Dar nu vă daţi seama că majoritatea dintre voi sunteţi folosite, iar apoi sunteţi aruncate ca nişte cârpe uzate, folosite, pentru că, până la urmă, aşa sunteţi considerate...
   Vi se pare că sunteţi de neînlocuit, că băieţii stau în limbă după voi, dar gândiţi-vă puţin, că şi ei îşi vor da seama că sunt folosiţi, mai devreme sau mai târziu, şi-şi vor bate joc sau se vor folosi de voi, întorcându-vă fapta cu aceeaşi monedă."
   Fetelor, vă căutaţi fericirea în bani şi bunuri materiale, e ceva normal să fiţi marginalizate şi considerate lipsite de caracter.
Să vă spun o chestie, care sper să vă intre bine în cap: dacă nu vă respectaţi pe voi, nu vă aşteptaţi ca cei din jurul vostru să vă respecte îndeajuns încât să nu fiţi folosite, ridicularizate şi batjocorite.
   Mulţumesc Biancăi pentru ajutorul acordat în formarea aceastei postari şi vă aştept şi pe ceilalţi să vă implicaţi mai mult, aici sau pe pagina de Facebook (www.facebook.com/ganduridestainuite).