26 ian. 2016

Importanţa unei dorinţe de viitor.

   Idealul reprezintă cea mai mare dorinţă de viitor a unei persoane; o ţintă, un scop pentru care, absolut orice persoană ce-şi doreşte cu adevărat acel lucru este dispusă să facă anumite compromisuri, sacrificii, pentru a-şi atinge acel obiectiv.
   *Idealul, pentru mine, reprezintă un scop pentru care merită să muncesc, să mă chinui, să îmi forţez limitele, dar pe care voi putea într-un final să-l ating.*
   A ne îndrepta către un ideal, a aspira către o anumită ţintă, ne formează caracterul, ne întăreşte modul de a gândi şi de a acţiona în majoritatea situaţiilor; şi cel mai important, ne defineşte ca persoană.
A avea un ideal însă reprezintă o valoare morală, privilegiată, în jurul căreia se desfăşoară multă pasiune, accentuând autoîncrederea; este o condiţie de neocolit a echilibrului psihic, care ne dă impulsul de a ne autodepăşi.
   Nimic măreţ nu se poate forma în lipsa acestui mic lucru, dar ce poate avea un impact major in vieţile noastre. Fiecare dintre voi are un mic/mare ideal, o aspiraţie pe viitor, deşi cel puţin 50% nu se vor strădui pentru el... Încercaţi, rezultatele pot fi neaşteptate, dar cu siguranţă vor fi binevenite şi apreciate pe urmă, indiferent de numărul greutăţilor peste care aţi trecut.