10 ian. 2016

Există prietenie între o fată și un băiat?

   Titlul acestei postări ne pune pe majoritatea sub semnul întrebării, nu foarte mulți știind să explice dacă da sau nu, dacă poate sau nu poate fi prietenie între o fată și un băiat. Analizând toate răspunsurile primite, am observat că sunt 50/50, contradictorii pănâ în cele mai mici și nesemnificative detalii.
Doresc să vă spuneţi și voi părerea în legătură cu acest subiect, secțiunea de comentarii este dispusă pentru acest lucru, pentru orice tip de utilizatori: conectați sau anonimat. Doresc să începem să comunicăm puțin, lăsaţi-vă gândurile și opiniile voastre.
   După cum spuneam, jumătate dintr-o mulţime vor fi de părere că: "Da, cei doi pot fi prieteni, nu există nicio problemă în asta"; iar cealaltă jumătate vor spune, ceea ce, pănâ și o persoană care n-a întâlnit acest caz își poate da seama, un răspuns generalizat: "Nu poate fi , deoarece până la urmă, unul dintre ei se va îndrăgosti de celălalt"; adevărate fiind ambele răspunsuri, deși sunt contradictorii.
De ce spun acest lucru? De ce le aprob pe amândouă? Hai să generalizăm puțin situațiile:
  • "Există prietenie între un băiat și o fată"
  Da, aici pot aproba cu desăvârșire. Sunt anumite cazuri speciale în care o relație nici nu poate apărea sau sunt șanse foarte mici ca aceasta să apară, după cum spunea profesoara mea de fizică: "minuscule".
  1. Unul dintre aceste cazuri este prietenia dintre foști iubiți, sentimentele fiind total epuizate, rămânând doar cele care mai pot ține prietenia dintre cei doi.
  2. Un alt caz poate fi când cei doi nu "dețin" interese comune, prietenia fiind doar una amicală, monotonă, simple cunoștiințe care nu prea au tangențe și vorbesc doar atunci când se întâlnesc...
  3. Cel mai sigur caz în care cei doi nu pot avea o relație sunt când ambii sunt deja căsătoriți, fiecare cu familie proprie, oameni ai vârstei mijlocii, iar șansele ca o relație să apară sunt extrem de mici.
  • "Nu poate fi prietenie între cei doi, intervenind dragostea"
   Acest răspuns este afirmat total, deoarece cel puțin 80% dintre voi ați văzut sau ați fost puşi în această situație. Chiar dacă este vorba de persoana de sex feminin sau masculin, unul dintre ei sigur va suferi. De ce? Pentru că nu vă veți putea ține firea și acel mic/mare secret, nu puteți controla voi sentimentele, ele apar fie că vrem sau nu... Veți deveni din ce în ce mai geloși/geloase pe viitorul/viitoarea pretendent/ă, veți suferi din ce în ce mai mult, din păcate...

   Părerea mea este că poate exista prietenie între cei doi, indiferent de situații, iar dacă vreodată va fi vorba de o relație, știți cum e: "Cele mai frumoase relații de dragoste apar din simple prietenii".
   Voi ce părere aveți? Există și alte cazuri în prima "dezbatere"? Putem schimba  unele lucruri în cel de-al doilea caz? Lăsați-mi gândurile voastre, opiniile voastre,  hai să comunicăm puțin.