18 nov. 2016

Tu trebuie să fii unic!



Imagini pentru bill gates dont compare yourself
     Încep cu un mic sfat: Ridică-te și privește în oglindă. Acum probabil vei vedea o făptură umană, care se autocompară cu diferite persoane din jurul ei: „el e mai bun ca mine”; „de ce este ea mai frumoasă?”; „vai ce îmi doresc un corp ca al lui/ei...”. Când vine vorba de a compara 2 ființe, revin la partea de început, puțin adaptată mie: compară-te pe tine, persoana pe care-o privești acum în oglindă cu persoana care ai fost ieri, săptămâna trecută, acum doi ani. Este singura asemănare „corectă” pe care ți-o poți face. Lasă-i pe cei din jur, fiecare e pe cont propriu acum.

  Dacă-ți dorești un corp frumos: muncește pentru el; daca-ți dorești o iubire adevărată: caută atent; dacă-ți dorești un trai mai bun: luptă pentru orice lucru ce-ți poate îmbunătăți viața.

Imagini pentru compara-te cu tine
  Hai, pune-ți întrebările necesare, răspunde-ți singur/ă la ele, trage aer puternic in piept și apucă-te de treabă. Dacă ceva din jur te deranjează, inlătura-l, apoi învață să nu-ți mai bați capul nici în timpul liber cu aceste mici lucruri nesemnificative, nu este necesar. Ți-ai dorit o provocare, acum du-o până la capăt; apoi preia o alta!

       Viața este cel mai greu examen posibil. Cei mai mulți pică acest examen deoarece dânșii încearcă din răsputeri să-i copieze pe alții, dar nu realizează că fiecare persoană are o diferită întrebare, un drum separat de urmat. Se pică pe „capete”, dar de ce oare? Pur și simplu, majoritatea nu știu încă ce doresc, nu și-au cunoscut sau nu bagă încă de seamă propria-i metodă de rezolvare a problemelor, ba chiar se „împrumută”, se copiază în proporție mare însușirile persoanelor din jur.
        Nu spun că este greșit să ai un idol, pe cineva care poate fi un exemplu pozitiv celor din jur, pentru societate, pentru tine; dar să-i captezi același mod de trai este inadverent. Să-i înveți părțiile bune și să ți le personalizezi după propriile binefaceri, ar fi un lucru demn de admirat, dar nu să fi o copie a acelui individ.

Imagini pentru be yourselfFă ceea ce te taie capul, dar în așa fel încât acțiunile acelea să te ridice ca persoană, atât în mediul personal, cât și în societate.

Revenind la gândurile libere pe care le folosim sub formă de acțiuni în spațiul prezent, originalitatea ne-o putem folosi doar sub formă proprie. Copiind o persoană, un stil de viață a altora, nu facem decât să scădem moral, să ne pierde ca personalitate și să fim doar o reflexie într-o oglindă segmentată în mii de cioburi a acelei persoane. Tu trebuie să ai propriul  stil, propriul drum, propria viață. Fii real, fii onest, fii fericit, fii tu însuți/însăți!
 Tu trebuie să fii unic!